Az egyesületről

 

A Helperek Önkéntes Segítők Egyesülete közel 25 éve nyújt teljes körű egészségügyi biztosítást és drogprevenciót Magyarország legnagyobb zenei fesztiváljain (VOLT, Balaton Sound, Sziget, Strand, B. My Lake), emellett számos sport- és kulturális eseményen is jelen vagyunk.

Rendszerünk több lépcsős, melynek alapjául az általunk képzett járőrök szolgálnak.  Az ő feladatuk, hogy a nap 24 órájában, váltott műszakokban a fesztiválterületen járőrözve felügyeljék a szórakozókat.  Az oktatás során elsajátítják, hogy hogyan előzhetnek meg bizonyos baleseteket, hogyan láthatnak el szakszerűen kisebb sérüléseket a helyszínen, illetve melyek azok az esetek, amikor segítséget kell hívniuk.

A fesztiválterületen kihelyezett ambulanciánkon a „szakszemélyzet”, orvosok és ápolók igyekeznek teljesíteni a látogatók minden egészségügyi igényét, kívánságát.  2004 óta vezettünk be krízisintervenciót, amelynek lényege, hogy szakképzett pszichológusaink is egész napos ügyeletet tartanak a fesztiválokon.

Mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre és drogprevencióra is, melynek alapja a szociális divízió által vezetett HAHO – Hangout-Hangover, ahol a szakszemélyzet mellett szoc. járőreink látnak el szolgálatot, illetve kihelyezett „party service” pontok is találhatóak a fesztiválokon.

Sokéves tapasztalat alapján kidolgozott egészségügyi rendszerünk biztosítja a gyorsaságot és a professzionális ellátást.

Várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését!