Az egyesületről

helperek_logo

A Helperek Egyesület önkéntesek szervezésével különböző zenei- és sportrendezvényeken nyújt teljeskörű egészségügyi biztosítást és drogprevenciót (önkéntes csoportokról itt olvashat). Ilyen a legtöbb magyarországi fesztivál, úgy, mint a Sziget, a VOLT, a Tokaj-Hegyalja és a Balaton Sound. Ezeken felül számos fővárosi és vidéki futóversenyen, illetve sportrendezvényen vették már igénybe szolgáltatásainkat, többek között a Sport Szigeten, a Balaton-Maratonon és a Bécs-Budapest Szupermaratonon. Járőreink jelen vannak az Akvárium Klub jelentősebb koncertjein. A Sziget Fesztiválra több mint 400 önkéntest mozgatunk meg minden évben.

helperek-gysz (9)

Mentési és biztosítási rendszerünk több lépcsős, melynek alapjául az általunk specifikusan oktatott járőrök szolgálnak, akik a nap 24 órájában 8, 10 és 12 órás műszakokban váltva egymást figyelik a szórakozó közönséget. Velük párhuzamos drogprevenciós sátrunk működése, amely a megszokott kábítószerproblémák megvitatásán túl szakképzett pszichológusokkal és kortárssegítőkkel várja a lelki problémákkal hozzájuk fordulókat. 2004 óta vezettünk be krízisintervenciót, amelynek lényege, hogy szakképzett pszichológusaink is egész napos ügyeletet tartanak a fesztiválokon, csakúgy mint az egészségügyi szakszemélyzet. A járőrök és pszichológusok munkáját egészíti ki a rendezvény teljes időtartama alatt napi 24 órás orvosi, ápolói ügyelet és a mentőőrség. Szakszemélyzetünk több tagja speciális mentési képesítéssel rendelkezik. Sokéves tapasztalat alapján kidolgozott egészségügyi rendszerünk biztosítja a gyorsaságot és a professzionális ellátást. Rátermett dolgozóink, a fesztivállátogatók és sportrendezvényeken résztvevők minden egészségügyi igényét, kívánságát igyekeznek teljesíteni.

Járőreink számára tavasztól minden héten elméleti és gyakorlati képzést tartunk, melynek időpontjait minden héten megtalálhatják a facebook-oldalunkon. Leendő egyesületi tagjaink számára fesztiválbelépőt, napi négyszeri étkezést, őrzött sátorhelyet, fiatal, lelkes dolgozói gárdát, rugalmas beosztást és segítőkész vezetőket biztosítunk. Cserébe elvárjuk a szívvel-lélekkel való munkavégzést.

Várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését!