Újra együtt – Helper Camp 2020

Micsoda év! Bár a vírus keresztül húzta a megszokott tavaszi képzési rendet és a 2020-as fesztiválszezont, a Helpereket ez nem állította meg! Ebben a rendhagyó helyzetben az internet lehetőségeit kihasználva, videós formában folytak tovább a képzések. Az otthoni szorgalom pedig meg is hozta gyümölcsét: a korlátozások és a vírushelyzet enyhülésével idén is megrendezésre került a CAMP!

Most új helyszínen, a szigetszentmártoni strandon töltöttünk együtt 3 napot, ám a megszokottól eltérően nem a járőrvizsgáké volt a főszerep, hanem a csapatépítés, az ismerkedés állt a középpontban. A rengeteg közösségépítő játék közül a leérkezés napja máris tartogatott egy remek barátkozós feladatot: egy lapon felsorolt állításokhoz keresni kellett 1-1 olyan, addig ismeretlen embert, akire igaz volt valamelyik.

A második nap színes programjai közül legtöbbek abszolút kedvence a hídépítés volt, ahol 2 csapatnak anélkül kellett megépítenie egy híd két felét, hogy látnák a másik csapat munkáját. Így csak az egymás közötti kommunikációra hagyatkozhattak. Egyetlen kikötésként az építménynek el kellett bírnia egy fél literes palackot.

A szabad program a nagy melegben leginkább a Dunában fürdésről és a röplabdázásról szólt, majd később egy vicces quiz formájában megtudhattunk pár érdekességet a vezetőség tagjairól is. Az esti filmvetítés után pedig a szúnyogok és a másnapi korán kelés gondolata sem vette el a kedvet a közös bulizástól.

Harmadnapra a közel 90 fős csapat szinte alig akart elszakadni egymástól, hisz az otthon töltött hónapok után külön öröm volt látni egymást.

Varga Zsófia