Elkezdődött!! – Első Képzés

Sokak örömére elkezdődött a 2020-as Helper szezon az év első képzésével. Az idei évben a KOMA Bázis színházterme fog otthont nyújtani a képzéseknek.

Az első képzés a megszokott módon egy bemutatkozó képzés volt, ahol az újoncok jobban megismerhették az egyesület működését és vezetőit, valamint bepillantást nyerhettek abba, hogy hogyan is dolgoznak az egyesület tagjai együtt a szezonban.

Elsőként egy rövid meseszerű videó került elő, amiben az egyesület elnöke Dr. Szeles Géza beszélt az egyesületről. A “mese” után egy régi veterán, Terjék Dóri mutatta be a koordinátorokat. Sokak meglepetésére kettő régi járőr is csatlakozott idén a koordinátorok csapatába. Az idei év koordinátorai rangidős sorrendben: Németh Kinga, Zerényi Luca, Bögi Balázs, Terjék Dóri, Benei Kitti, Vigyikán Gyuri, Feil Dávid, Matolay Sári, Zsámboki Dávid és Fliegl Márk.

A koordinátorok után Orsós Veronika érkezett a színpadra, aki a Szociális divízió munkáját mutatta be. Ezután az Iroda divízió jött, amit Hajmásy Blanka divízióvezető távolléte miatt egy szintén oszlopos tag, Takács Zsófi mutatott be a közönségnek. Az Irodát követte a Technika divízió, ami egy kicsit kilógott a sorból. Amellett hogy ennek a divíziónak két vezetője van, Kéri Gábor “Pupu” és Tóth Richárd, amellett úgy harangozták be ezt a divíziót, mint “másodállás” az egyesületen belül. Ugyanis a Technika divízió tagjainak a többsége vagy járőr, vagy egyéb divízió tagja és emellett tevékenykedik a Technikában. A Technikát követte a Secu, amit Berkli Ferenc mutatott be az újaknak. Őt Balatoni Zoltán követte, aki az IT divízió rejtelmeiről számolt be a hallgatóságnak. Ezek után a Média divízió, aminek a vezetői Fekete Anna és Berta Balázs, de Anna távolléte miatt Balázs egyedül beszélt pár szót az idény dokumentálásáról. A Konyha divízió képviselője, John Levente “Johny” követte a sort, aki elmagyarázta, hogy nem is olyan egyszerű konyhásnak lenni. Végül, de nem utolsó sorban a Nagyszínpad divízió vonult a közönség elé, élükön vezetőjükkel, Rudolf Anitával.

Végül bemutatkozott az egyesület három főpillére. Dr. Keresztény Zsófia, az egyesület titkára sajnos nem tudott eljönni, de néhány szóban őt is bemutatták. Ezután jött Kupsza Péter, az egyesület alelnöke, aki egy tartalmas motivációs beszéd keretein belül beszélt arról, hogy miért is szereti ezt az egyesületet és annak dolgozóit. A sort Dr. Szeles Géza, az egyesület elnöke és alapítója zárta. Ő egy kis “történelem óra” keretein belül mesélt az egyesület kezdetéről és a 2020-as szezonig tartó útról. Az egyben érdekes és megható beszédek után szabad foglalkozás keretein belül megkezdődött az ismerkedés, valamint a  technika divízió vezetői által szervezett “bicikli verseny”.

A következő héten Kupsza Péter fog előadást tartani a traumatológiáról. Reméljük, hogy akkor is ilyen nagy számban és ekkora lelkesedéssel jöttök.

 

Berta Balázs