Sziget 2019 – Az első nap

A szerdai nyitónappal hivatalosan is elindult a 27. SZIGET fesztivál, ez pedig helper szempontból nem jelent mást, mint egy olyan fesztivált, ahol a jó hangulat és a tömérdek koncert mellé felelősségtudat és tenniakarás társul.

Mivel a szerdai nyitónapra az összes jegy elkelt, így megközelítőleg 152.000 szigetlakó foglalta el a területet, ki rövidebb, ki hosszabb időre. Ez pedig kihívást jelentett mind a szervezőknek, mind a helperek csapatának.

Ez viszont nemhogy letörte volna a helperek lelkesedését, inkább fokozta. Beszélgettem több társammal is és mind izgatottan várták az estét, az esetleges ellátásra szorulókkal együtt. Akikkel beszélgettem, köztük voltak, akiknek ez csak az első nyara itt a szervezetnél, így ők egy kicsit izgultak, hiszen sem a VOLTon, sem pedig a Balaton Soundon nem találkozhattak ekkora embertömeggel. Így még nem tudták, hogy pontosan mire is készülhetnek, de az este végére már ők is felvették a sziget ritmusát. Bár Ed Sheeran koncertjére olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy kis túlzással mozogni sem lehetett a nagyszínpad előtt. Ettől még a koncert remekül sikerült és a látogatók is épségben maradtak, maximum egy-két összesarazott cipővel gazdagodtak, természetesen az élmény mellett. Szerencsére nagyobb bajjal nem szembesültek az este folyamán a járőrök, bár akadt, aki talált egy-egy a tömeg miatt elhagyott kabátot, vagy iratot, illetve több olyan eset is volt, amikor a segítségnyújtás inkább csak megnyugtatást, mintsem tényleges ellátást jelentett.

 

Tymcsuk Dorina