Utolsó előtti képzés – klasszikus és dizájner drogok

A legutóbbi képzés során a klasszikus valamint a dizájner drogok világában kalandoztunk. Előbbit Kupsza Péter, utóbbit, Dr. Szeles Géza tartotta.

Viszont mielőtt a képzés részleteibe bele mennék egy szolgálati közlemény. “Ha nem akarod, hogy az elméleti vizsgán a drog tételnél nagyon kínos/ultra gáz, de eközben morbidul vicces legyen a felelted, akkor ne vegyészkedj!” Intelem by Kupsza

 

Ezek után folytassuk a lényegi elemekkel. A képzés első felében a klasszikus drogok és azok eredet történetét ismerhettük meg, így a bekábult indiánoktól, a 18 éves meztelen lányokon keresztül a XX. századi német katonákig jutottunk el, és mindenkinek mondom, ezek fontos adatok.

Megbeszéltük, hogy vannak lassító, illetve gyorsító típusú drogok, így a lassítók közé a heroin, valamint a THC különböző formái tartoznak (marihuána, hasis), a gyorsító típusúak közé pedig az amfetamin, a kokain valamint az LSD.

 

A képzés második felében az egyesület elnöke, Dr. Szeles Géza tartott előadást a dizájner drogokról. Többé kevésbé élménybeszámolónak is felfogható volt, ugyanis hallhattunk történeteket a mostani illetve a korábbi munkái során tapasztaltakról, így a jelenlévők közül most már sokan tudhatják, hogy 50 g biofű az nagyságrendileg egy millió adagnak is megfelelhet. Valamint, hogy nem túl ajánlott egy A3-as lapnyi LSD-s papírt magadra tekerni a vámon, ha nem akarod életed végéig egy teáskanna fülének képzelni magad.

Összességében szerintem ez egy nagyon jó hangulatú és informatív képzés volt, aminek nem csak a járőreink veszik majd hasznát a terepen, hanem akár a civil életben is hasznos lehet, mindnyájunknak.

 

Mindenkinek köszönjük akik részt vettek, és ne feledjétek, jövő heti képzés a szigeten zajlik majd, mindenkit várunk szeretettel!

 

Tymcsuk Dorina