A hetedik képzésen történt

Az hetedik képzés kifejezetten maratonira sikeredett, de szükség is volt erre, hiszen a téma a járőrtechnika volt.

Ezt a képzést  Keresztény Zsófia, azaz Keri tartotta, akinek a segítségével sajátíthattuk el a járőrözés alapszabályait. Így például szó esett arról a képzés első felében, hogy kik is azok, akiknek szükségük van az ellátásra, hogy hogyan kell kezelni őket, valamint a hozzátartozóikat, hiszen gyakran a barátokkal több a gond, mint magával az ellátást igénylővel. Ezen felül szó esett arról is, hogy mely területekre nem mehet be egy járőr, vagy hogy hogyan kell egy viszonylag nagy területet átlátni. Természetesen, mint minden képzésen itt is előkerült néhány régebbi történet, mellyel még közelebb hozták hozzánk az egész feladatkört. Azt is megtudhattuk, hogy a koordinátorok abban a néhány napban/hétben anyáink helyett anyáink, vagy éppen apáink helyett apáink lesznek, így minden ügyes bajos dolgunkkal forduljunk hozzájuk bizalommal.

A képzés második felében főként a rádió használatáról volt szó. Ismertették velünk a különböző kódszavakat, melyek segítségével tömörebben tudjuk megfogalmazni a mondanivalónkat, valamint elmagyarázták, hogy bármilyen stresszes is a helyzet mindig maradjunk nyugodtak és összeszedetten, érthetően fogalmazzunk, ezzel könnyítve mindenki munkáját. Itt hívták fel a figyelmünket a rendezői irányok használatára, valamint arra, hogyha szükségünk van orvosi segítségre, akkor merjünk kérni. Illetve figyelmeztettek minket, hogy a szőlő cukor bár finom, de egy esetleges cukorbeteg miatt van a táskában, nem miattunk.

A képzés végén szóba került a vizsga is, így ha van még olyan vállalkozó szellemű, aki a gyakorlati vizsgát le szeretné tudni előre, az ne habozzon, a következő képzés után akár ezt meg is teheti, csupán fel kell iratkoznia.

A következő képzésre is mindenkit várunk sok szeretettel, és sok sikert a vizsgázóknak!

 

Tymcsuk Dorina