Ötödik képzés – A hőártalmakról tanultunk

Szombaton megint összegyűltek a helperek a Fasori Evangélikus Gimnáziumban, hogy elmélyülhessenek az elsősegélynyújtás rejtelmeiben. Ezen a héten a mérgezések és a hőártalmak voltak terítéken.

A képzést ismét Rudolf Anita, Rudi, a nagyszínpadosok vezetője tartotta. Többek között a fesztiválokon leggyakrabban előforduló helyzet, a túlzott alkoholfogyasztás miatt segítségre szorulók ellátására kaptunk tanácsokat. Az egyik könnyen alkalmazható segítségnyújtást, a séta terápiát megmutatták a régi járőrök, hogy hogyan kell szakszerűen csinálni. Emellett még szó esett az ételmérgezés okozta kellemetlenségekről is, és hogy hogyan lehet segíteni azokon akik túl sok időt töltöttek a Napon vagy a melegben.

Az óra végén Rudi ismét játékkal lepte meg a helpereket. Telefon vagy számítógép segítségével lehetett a vetélkedőben részt venni, amihez szinte mindenki lelkesen csatlakozott. Akik a kérdésekre helyesen válaszoltak, azoknak túró rudi volt a jutalma.

A képzés után lehetőség volt együtt sportolni. Szerencsére az időjárás kedvező volt, így a csapatok megmérettethették magukat fociban.

 

Dohány Dominik