Sziget – Az utolsó nap

Eltelt egy hét, a legbátrabbak és a legelszántabbak pedig a kezdetektől kint voltak, annak ellenére is, hogy a nyár legforróbb hetét tudjuk magunk után. A Sziget minden eddigi költségvetését felülmúlta, ami meglátszott mind a látogatók számán, mind a line-upon. Az edei év olyan előadókat hozott el nekünk, mint Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Parov Stelar, BastilleMumford and the Sons, Dua Lipa, Shawn Mendes és természetesen a nagy népszerűségnek örvendő Arctic Monkeys.

Egyénként idén köszönthettük a kilenc milliomodik látogatót is, egészen pontosan augusztus 14-én, kedden, 15.31-kor. A svácji középiskolás lány először látogatott ki idén, egészen pontosan az Arctic Monkey-s miatt. A sziget egy örök bérlettel ajándékozta meg a lányt.

Természetesen a Sziget nemcsak a fellépőkre, hanem ugyanúgy a kultúrális szórakoztatásra is kitér. Megannyi társulatot, színház show-t, tűz show-t és kiállítást tekinthettek meg a látogatók.

 

A rengeteg Szitizen, a forróság és a viszontagságos időjárások a helperek munkáját is rendesen megnehezítette. A  feladataik azonban nem csak a testi panaszokban merültek ki: velünk voltak ebben az évben is pszichológusaink, akik diszkréten kezeltek mindenféle lelki sérelmet, nyomásokat. Hozzájuk bárki betérhetett, ha egy kis beszélgetésre vágyott.

 

Konfár Tamás