Sziget ötödik nap

Elérkeztünk a hajrához

 

Már az ötödik napon járunk a Szigeten és ismét visszatért a hőség. Napnyugta után viszont már sokkal kellemesebb időjárási körülmények között várták a bulizni vágyók, a fiatal brit énekesnő, Dua Lipa koncertjét. Őt előzte meg a szintén brit Oazis hatalmas sztárja, az idősebb korosztály kedvence, a botrányos Liam Gallagher. Az éjszakákat egyelőre a hideg váltja – körülbelül 18 fok borzongatja a Szitizeneket, tehát érdemes egy pulcsit bekészíteni a táskába.

 

A nagy hőség idején a Medical Crew dolgozóinak jelentősen megnő a feladata, hiszen jóval többen lesznek rosszul.

 

A csapat bázisa a fesztivál szívéhez közel, egy patikával szemben található. Kiválóan kialakított helyen dolgoznak a csapat tagjai, hűs tér várja az ellátásra szorulókat. A központban egy úgynevezett hotel is kialakításra került, ahol a megbódult fesztiválozók megfelelő körülmények között pihenhetik ki a mámoros perceket. A csapat célja továbbá, hogy mindenki, minden problémára ellátást kaphasson.

Mi történik, ha rosszul lesz valaki?

 

A fesztiválozóknak először az adminisztációval foglalkozó helperek segítségét kell kérni, akik felviszik az adataikat. Majd ezután kerülnek a panaszuknak megfelelő szobába, ahol ellátják őket. A bázis rendelkezik traumatológiával, belgyógyászattal, detoxikálóval, sőt nagy baj esetén még újjáélesztéshez kialakított szoba is rendelkezésre áll. Sajnos előfordul, hogy nem csak rosszulléttel vagy egy vérző sebbel találkoznak a segítők, hanem egészen komoly egészségügyi problémákkal is: ilyen vészhelyzet esetén a beteget kórházba szállítják a Sziget területéről.

Konfár Tamás