Sziget negyedik nap – A Sziget hősei

Megkezdődött a negyedik nap, az időjárás pedig kedvezőbbé vált a Szitizenek számára! Ma a Bastille és a Munford and sons szórakoztatta a közönséget rengeteg más, színes program mellett.

A mai napon a „betegellátóba” látogattunk el, avagy a medical crew-ba. Precízen végzik a munkájukat, hogy a Szigetet egy még biztonságosabb környezetté tegyék a látogatók számára.

Ha egy potenciális ellátásra szoruló fesztiválozó érkezik az itt dolgozók felmérik a problémáját. A bázisra belépve először a triage-hoz érkezik a páciens, aki elmondja a panaszait. Így eltudják dönteni, hogy milyen ellátásra van szüksége. Ha a triage eldöntötte, melyik osztályra és mivel kerül be a beteg, akkor regisztrálják a rendszerbe.

Gyakran problémát jelent, hogy a hozzátartozók túlzott aggodalmukban nem  tudják elfogadni, hogy nem léphetnek az ambulancia területére. Ennek többek közt oka a kis terület, valamint a betegek személyiségi jogainak óvása. A másik pedig, hogy a többi beteg személyiségi jogait védenünk kell. A biztonsági őr így nemcsak a betegek, ám a helperek védelmére is szolgál a kapuban.

Leggyakoribb „szitizen-betegség” a hányás-hasmenéses fertőzés, amely nemcsak a nagy melegben könnyen romló ételektől, a napszúrástól, a kézmosás hiánya is okozhatja . Éppen ezért mi ajánljuk, hogy mindenki szerezzen be egy hordozható kézfertőtlenítőt, hiszen sosem tudhatjuk, mikor jön jól.

 

A rendszeres kézmosással csökkenthetjük az olyan fertőző betegségek esélyét, mint amilyen a nátha, az influenza és a hasmenés!