Sziget harmadik nap – Itt járt Miss Hungary 2017

Harmadik napon az amerikai fenomál, az alternatív műfaj királynője, Lana Del Rey érkezett. Az énekesnő a fesztiválozók kedvence, és nem csak ők, hanem mi is nagy lelkesedéssel vártuk a mai napot. Ez volt az első koncertje Magyarországon, és elmondhatjuk, nem csodálkozunk azon, hogy világszerte odáig vannak érte. Lanát a Parov Stelar ausztrál formáció előzte meg, amely egyedi stílusával sokak szívébe belopta magát. Bámulatosan keverik a swing műfajt a modern house- és dance-elemekkel.

A legelszántabb rajongók már hajnal óta a kordon mellett várakoztak annak ellenére is, hogy az időjárás nem kedvezett nekik: közel harmincöt fok volt a mai csúcspont. Éppen ezért figyeltünk arra is, hogy ilyen esetekben folyadékhoz jussanak a koncertezők. A nagy színpadnál dolgozó helperek gondoskodnak erről.

Az este folyamán meglátogatott minket Koroknyai Virág, aki nem csak egy volt helper, hanem a 2017-es Magyarország szépe verseny győztese is. Virágot Szeles Géza, az egyesület vezetője hívta meg a fesztiválra.

 

Holnap rockosabb vonallal folytatjuk: érkezik ismét, a már-már „Sziget-klasszikusnak” számító Bastille és a Mumford & Sons angol banda.

 

Konfár Tamás