Sziget második nap – Zöld sziget, Gorillaz és önkéntesség

Dübörög a Sziget, na meg a tikkasztó hőség. Ám ez nem szegi kedvét se nekünk, önkénteseknek, se a „szigetelőknek”. Lezajlott a második nap, nézzük is, mi történt!

Ma az elvontabb világé volt a főszerep: a nagyszínpadot az idei győztes, Apey & the Pea szántotta fel délután négykor, akiket az Oscar and the Wolf követett. A főszerep az angol Gorillaz banda kezébe került ma: 21:20-kor voltak kiírva.

Szemmel láthatóan a zöld-Szigetnek van haszna: bár sajnos szemét akad ismét, de jóval kevesebb, mint a korábbi években. Megfigyelhettük, hogy nemcsak az önkéntesek, de jónéhány „szitizen” is szedi az eldobált hulladékot zsákokba, majd viszi újra hasznosítani.

Egy önkéntes kollégánk, élményeiről számolt be megkeresésünkre:

„Nagyon tetszik, hogy sokszor kell improvizálni, hiszen meglepő dolgok történhetnek veled, viszont azt is megtanultam, hogy sosem lehetsz elég óvatos – sem az egészséged, sem a biztonságod tekintetében. Én az egészségügyi részlegen vagyok, ahol igyekszem minél többen beszélni a betegekkel, akikkel gyakran barátságot is kötök.”

A Sziget „szeressünk mindenkit” mottója egy barátságos, biztonságos környezetet hoz a látogatóknak, ám a beszámolójából az is kiderült így, hogy elővigyázatosnak nem árt lenni, ezért a lakóknak ajánljuk, hogy a fürdőkben papucsot használjanak, más törülközőjéhez ne nyúljanak és a napon hagyott ételt már ne egyék meg, kerülve és megelőzve a fertőzés veszélyét.

 

Kimelegedve, de eredményes, élményekben gazdag napot zártunk!

 

Konfár Tamás