Volt – második nap! Avagy a rossz idő sem szegi kedvünk

Hatalmas bulikkal, rengeteg étellel és még több itallal teli nap volt ez a 2. nap.

Az utóbbi miatt volt dolga a helper járőröknek elég rendesen, ugyanis a második napon még mindenki fitt és azt hiszi, hogy rá nem hat semmi. Nagyon érdekes dolog ez a helperkedés. Fesztiválozóként lehet, észre sem veszi az ember a köztük járó segítséget, pedig a helperek az egész rendezvény alatt keresik a bajba jutottakat. A sok hónapos képzés elteltével megtanulhattuk az alapokat, de azért az éles helyzet az, ami igazi helperré teszi az embert. Ilyenkor jön rá, hogy amit oktatói elmondtak a képzéseken és akkor túlzásnak tűnt, az igaz. Aki belelát ennek a szervezetnek a működésébe, az tudja, hogy mekkora segítség ez mind a szervezőknek, mind a látogatóknak.

Sajnos az idő nem a fesztiválozóknak kedvez, ugyanis az eső nem akar elállni. Ebből kifolyólag több sátor is beázott és a felázott talajon esnek-kelnek az emberek. De nem törheti meg a lendületet ez sem, hogy az önkéntesek végezzék a dolgukat. Akár járőrként meneteljenek,vagy őrizzék biztonságunkat, fényképezzék a helperek mindennapjait, az irodai munkát végezzenek, vagy éppen az ambulancián dolgozzanak.

A következő napokban remélem minél jobb idő és minél kevesebb munka van kilátásban. Minden fesztiválozónak jó és biztonságos bulizást

Gyenese Péter