Elindult a felkészítés a 2018-as fesztiválokra

Ismét egy újabb fesztivál szezon elé néz a Helperek Önkéntes Segítők Egyesület. Megkezdődtek az idei  járőr képzések, amin a régi és új járőrök is egyaránt részt vesznek a hétvégék során. Az eheti téma a légzés volt.

Mert a helperek élete nem csak játék és mese! Hallottatok már a gonoszról?! A rossz drogokról és a túlzott alkoholról!? Törpapáink és Törpanyáink időt és energiát nem spórolva hozzák el nekünk hétről hétre azokat a képzéseket, amik rettentő fontosak ahhoz, hogy a harcot elvesztett delikvenseket ápolni tudjuk.

Ezen a hétvégén Köller Veronika biológus tartott nekünk előadást . Sok fontos információ derült ki! Például, hogy a nagy dagadt halaktól származunk, vagy hogyha nem lenne tüdőnk, nagyon sok idő lenne elmenni Újpestre bulizni. A képzés nagyon érdekfeszítő volt az összes hallgatónak, hiszen folyamatos kérdéssel tartotta fenn a figyelmet Vera, amire azonnal választ adtak az okos kis helper újoncok. Ezen a hétvégén csak 1 turnus volt, mivel sok törpbutus van, aki úgy gondolja, hogy csak a kötelező képzésekre kell járni…NEM! Rengeteg fontos információ hangzott el! Olyan lényeges módszereket mutattak be, mint a stabil oldalfekvés vagy az állkapocs kiemelés! Oktatónk nagyon gyakorlatias példákat hozott fel, hogy minél könnyebben megértsük, mit kell tenni ha valakinek légszomja vagy allergiás rohama van egy fesztiválon, ami sajnos nem ritka . Illetve az egyik legfontosabb, amit megtanultunk szombaton: “hol is van az az UdvarRom”. Elég szép kis társaság gyűlt össze csapatépítésre, és mint kiderült, a régi helperek “Mindenre IS nyitottak az újoncok felé”. Aki nem jött el, vessen magára, de ki lehet javítani ezt a hibát, ha jövő héten a keringés című képzésen részt vesztek! #helperkedesmaximumon

Gyenese Péter