Vasárnapi mozimatiné

​Előző évet egy fantasztikus kezdeményezéssel zártuk, mely során árva gyermekek ünnepét tettük szebbé felajánlásainkkal. A 2017-es évet pedig egy csapatépítő, szabadtéri ügyességi versennyel indítottuk, hogy a képzések megkezdése előtt a régi járőreink maguk között kapcsolódhassanak ki a már ismert kollégáikkal. Most, hogy megkezdődtek az újabb képzések februárban, és már az ötödik képzésen is túl vagyunk, rengeteg új arccal ismerkedhettünk meg az elmúlt hetek során. Sok lelkes fiatallal, akik a szombatjaikat a tanulásra áldozzák.

Ellenben rendhagyó módon, idén először nem csak csapatjátékot szerveztünk, hanem egy közös vasárnap délutánt is, ahol prevenciós és oktatási jelleggel közösen fedeztük fel a T2 Trainspotting borongós, obszcén, és hallucinációkkal teli filmi világát. A vetítésre több, mint félszáz járőrünk jelentkezett, hogy együtt, leendő kollégáikkal még csak most ismerkedve, nyerjenek betekintést a drogok világába, a kötelező hatodik képzés előtt, melynek témája a drogok. Hiszen járőreink nem csak elsősegélynyújtás lépéseit sajátítják el, hanem specifikusan készítik fel őket a fesztiválokra, ahol az alkohol mellett, a drogok a leggyakoribb veszélyforrás a fesztiválozókra nézve.

Úgy gondolom, hogy létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen az ilyesfajta fakultatív programoknak, hiszen ezek nagyszerű alapot adnak a későbbi barátságok kialakításában. Remélem tartogat még hasonló lehetőségeket nekünk ez az év, és sikerül közösen és hasznosan töltenünk a szabadidőnket.