Az első képzésen történt

És igen! Elkezdődött! Végre eljött ez a nap is! Indul a 2017-es szezon! Február 4-én első képzését tartotta a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete

Szombat reggel, 9:40, de már egy kisebb seregnyi ember várakozik izgatottan az Országos Mentőszolgálat bázisának bejárata előtt. Itt tartják ugyanis első képzésüket a Helperek, a fesztiválok őrangyalai. Az idei szezonra is olyan sokan jelentkeztek, hogy a képzést két turnusban, 10 órától és 13 órától kell megtartani.

Kis sorban állás, feliratkozás a névsorra, majd belépünk az OMSZ dísztermébe, ami már zsúfolásig megtelt. A „Régiek” egymást túl kiabálva emlegetik fel az előző évek eseményeit, hiszen sokakkal akkor találkoztunk utoljára, míg az „Újak” igyekeznek minden információt magukba szívni.

A vezetőség nevében Keresztény Zsófia, nekünk csak Keri, üdvözli a társaságot, és mondja el mire is lehet számítani a képzés folyamán. Aztán megérkezik Dr. Szeles Géza, az egyesület elnöke, és az alelnök, Kupsza Péter „Kupicza” is beszédet mond.

Ez így nagyon hivatalosnak hangzik, de bánhatja, aki idén (is) lemaradt! Már az első alkalomból is látszik, hogy a Helperek nem csak egy önkéntes munkalehetőség. Egy közösség vagyunk, egy nagy család, akik vállt vállnak vetve küzdenek a közös célérét, a fesztiválozók gondtalan szórakozásáért.

Ez pedig egy kicsit drámaian hangzik, de igaz.

Az Újak kezdeti szorongása egy perc alatt eltűnt, amikor meghallották Keri nevetését, vagy Kupicza egyik sztoriját, és rájöttek, ha egy életre szóló kalandra vágynak, jó helyen vannak. Addig viszont kemény munka vár rájuk, ugyanis ahhoz, hogy valaki Helper lehessen, komoly felkészülés kell. A képzéseken elsajátítjuk az anatómiai alapokat, az elsősegélynyújtást, a járőrködés szabályait, megtanuljuk, hogyan viselkedjünk egy-egy komolyabb helyzetben, miként kommunikáljunk az esettel, a hozzátartozóival. A tudásunkat pedig egy három lépcsős vizsgán kell bizonyítanunk.

Ezért most tavasszal 12 héten át, minden szombat délelőtt találkozunk, itt, veletek!