Iskolalátogatás | Járőr képzés | OMSZ Családi nap | Pszichológus képzés

Múlt pénteken ellátogattunk legkisebb leendő tagunk, Szeles Abigél iskolájába, az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskolába. Velünk tartott az egyesület alelnöke, Kupsza Péter is. Először bevezette az 1. osztályosokat egyesületünk alapműködésébe, majd az aprócska diákok szituációs feladatokat végeztek jelenlegi járőreinkkel, kipróbálták a kötözést, filccel sebeket is rajzoltak egymásnak, hogy minél élethűbb legyen. Megtanulták, hogyan tegyenek egy eszméletlen embert stabil oldalfekvésbe, amit lelkesen be is mutattak egymáson, illetve segítőinken. Végül, amit a legjobban vártak, megpróbálhatták az újraélesztést is, amire meglepetten csak annyit mondtak, hogy ez nehéz. A gyerkőcök hihetetlen kíváncsiak és aktívak voltak, mindent nagyon ügyesen és sokszor kipróbáltak.

A múlt heti képzés kötelező volt, ahol a jövendőbeli járőreink elsajátíthatták az újraélesztés fortélyait. A résztvevők kis csoportokban gyakoroltak a jól ismert “ambubabákon”.

Május 22-én vasárnap volt az Országos Mentőszolgálat családi napja, ahol mi is jelen voltunk. Győrfi Pál egyik képzésünk keretén belül kért fel minket, hogy segítsünk ennek a napnak a lebonyolításában. Itt nem járőr munkát végeztünk, hanem a OMSZ dolgozóinak hangulatát próbáltuk még jobban feldobni a jelenlétünkkel, sört csapoltunk, a gyerekeknek verseny programokat találtunk ki, sőt még a regisztrációnál is lehetett velünk találkozni. A program kora délelőttől késő délutánig tartott és legnagyobb örömünkre csodálatos idő volt. Összesen 45 önkéntes fiatallal segédkeztünk a rendezvényen.

A pszichológusaink sem tétlenkedtek a hétvégén. A nyári szünet előtti utolsó képzési nap témája bár a sürgősségi lélektan volt, mégis mindenki érthető módon a délutáni műszakbeosztásokat várta a legjobban. Emellett nem hiányozhattak a napból az energetizáló vagy éppen ráhangoló csoportjátékok, ahogy az újdonsült műszakok kiscsoportos gyakorlatai sem.