Elindult a 2016-os Helper Pszichológusok toborzása

Várjuk azon minimum másodéves pszichológus-, szociális munkás- és szociológushallgatók és végzett szakemberek jelentkezését, akik szívesen dolgoznának önkéntesként a Sziget Fesztiválon a pszichológus csapatunkban. Továbbá azon korábbi önkénteseink jelentkezését, akik már legalább egy évet dolgoztak velünk a Sziget Fesztivál pszichológus csapatában és idén lenne kedvük valamelyik kisfesztiválon (VOLT, Balaton Sound, Strand, B.my.lake) vagy a Szigeten újra csapatunkat erősíteni.

Egy kis információ az Egyesületünk munkájáról

A Helperek Egyesület önkéntesek szervezésével különböző zenei- és sportrendezvényeken nyújt teljeskörű egészségügyi biztosítást és drogprevenciót. Ilyen a legtöbb magyarországi fesztivál, úgy, mint a Sziget, a VOLT, Balaton Sound, Strand és a B My Lake. Ezeken felül számos fővárosi és vidéki futóversenyen, illetve sportrendezvényen vették már igénybe szolgáltatásainkat, többek között a Sport Szigeten, a Balaton-Maratonon, a Bécs-Budapest Szupermaratonon és a Legion Run-on. A Sziget Fesztiválra több mint 400 önkéntest mozgatunk meg minden évben.

A Sziget fesztiválon két helyszínen látunk el pszichológiai munkát, van egy külső helyszínünk, ahol drogprevenciós, krízisintervenciós és kortárs segítői munkát végzünk, a belső helyszínen pedig az egészségügyi ambulanciát igénybe vevő fesztiválozók ellátásában veszünk részt. 8 órás műszakokban, 0-24 órában működünk.

Leendő önkénteseink számára fesztiválbelépőt, napi négyszeri étkezést, őrzött sátorhelyet, fiatal, lelkes dolgozói gárdát és segítőkész vezetőket biztosítunk. A pszichológus csapat a Sziget fesztivál előtt egy 70 órás képzésen vesz részt, témáját tekintve többek között a segítőbeszélgetés, drogok, pszichiátriai kórképek, krízislélektan, sürgősségi lélektan. Mindezeket elméleti és gyakorlati blokkok során adjuk át.

A képzés helyszíne Budapest, a képzések szombati napokon lesznek áprilisi kezdéssel:

  • áprillis 2.
  • áprillis 9.
  • április 23.
  • április 30.
  • május 7.
  • május 21.
  • augusztus 6.

A nyitó képzési napon a részvétel kötelező, összesen 2 alkalommal lehet hiányozni. Fontos tudnivaló még, hogy a fesztiválos létszámkeretnél nagyobb létszámmal kezdjük a képzést, tehát a képzés elvégzése még nem feltétlen egyenes út a fesztiválra.

JELENTKEZÉS MÓDJA: szigetpszicho2016@gmail.com címre elküldött önéletrajzzal, motivációs levéllel és kitöltött jelentkezési lappal

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. február 29. (hétfő). Ha felkeltettük érdeklődésedet, akkor várjuk mihamarabbi jelentkezésedet!

Jelentkezési lapot megtaláljátok ezen a linken.