Drogok a Helper Képzésen

Május 9-én a Helperek ismét az Óbudai Szigeten gyűltek össze a kilencedik képzés alkalmával. Rendhagyó órán vehettek részt, ugyanis ezen a héten Dr. Szeles Géza tartott előadást a fiataloknak a drogokról és azok hatásairól, felismerésükről.

Az eheti képzés is kimerítő és részletes volt, senki nem csalódott Dr. Szeles Géza előadásában. A Helperek a legális és illegális drogokról egyaránt tanultak, hiszen egy-egy fesztiválon mindkét fajta előfordulhat. A Helpereknek jóformán mindenről tudniuk kell, ami egy fesztiválon előfordulhat: így az egyes vegyületek mellett arról is tanulnak, hogy ismerik fel, ha egy drogot fogyasztott esetet találnak, hogy milyen szert vett be, illetve mi a teendő ilyenkor.

Ismerniük kell ugyanakkor az egyes drogok keletkezését, a fogyasztási módjukat és az azokhoz szükséges eszközöket, hogy minél könnyebben felismerhessék, felismerésüket és a történetüket egyaránt.

Dr. Szeles Géza rengeteg érdekességgel, történettel tarkította az órát, így bárkinek érdekes volt hallgatnia. A képzés ismét jó hangulatban és gyorsan telt el.

Nemsokára pedig elérkeznek a Helpereink a vizsgáikhoz, illetve hamarosan itt az idei Camp ideje is! Maradjatok velünk, hogy első kézből értesülhessetek mindenről, ami a Helperekkel történik! Addig is kövessétek folyamatosan bővülő képgalériáinkat.

Karácsony Szilvia