Sziget 2014, negyedik nap – Torlódás a finisben

Tegnapelőtthoz hasonlóan tegnap is hatalmas tömeg rajzott ki a Szigetre, nem is csoda, a magyar ember akkor boldog, ha Prodigyre veretheti, ez nálunk egyszerűen megkerülhetetlen.

Már a koncert előtt 20 perccel simán le lehetett volna forgatni valami meteoros katasztrófafilm bármelyik tömegjelentét a Nagyszínpad előtt és a magam részéről teljesen biztosra vettem, hogy ha most nem taposnak agyon valakit, akkor sosem.

Szerencsére semmi ilyen nem történt, de a Nagyszínpad valamiért érdekes reakciókat vált ki az emberekből, és most még nem is olyan esetekre gondolok, hogy Korn alatt egy kiscsaj tízezer forinttal (!) vásárolta meg a három emberrel közelebbi állóhelyét. Most elég volt az embereknek egy kis oldszkúl bunyó is a tömegben, aminek következtében egy pár vérző orrot el kellett látnia az egészségügyi bázisnak. A sár maradéka pedig arról gondoskodott, hogy lábsérülésekből se legyen hiány. Aki így járt, ne aggódjon: az előző napok lábsérültjei vidáman bicegnek a mankóikkal színpadtól színpadig, úgyhogy tessék bátran példát venni a Fekete Lovagról (“’Tis but a scratch!”) és bulizni, amíg valamelyik lábunk bírja.

kep1

A piával, drogokkal és főleg a kettő együttes használatával azért továbbra sem árt vigyázni. Szemtanúja voltam, ahogy egy középkorú hölgy mosolyogva, egy szolid bugyivillantás közben, rongybabaként csusszant ki egy mentő hátuljából, valaki a törött iPhone-ját siratta az út közepén, akadt, akit megvertek, és egy lány az A38 sátorban olyan vehemenciával nyomott le egy kígyóuborkát egy srác torkán, hogy komolyan félő volt, megfullad. Gondoljunk csak bele: egy fokkal józanabb állapotban valószínűleg a fenti események egyike sem következett volna be.

kep2

Két másik másik betegség is elkezdett már terjedni a fesztiválon, az egyikük a jól ismert Sziget-betegség, a másik pedig a poszt-fesztivál depresszió. Sokan már most képtelenek elképzelni, hogy mi lesz nélkülük a Sziget után, amikor vissza kell költözni a civilizációba, ahol boltból kell venni a sört és sokkal kevésbé tud az ember megbecsülni egy pisilést is, mert nem kell miatta húsz percig sorban állnia. Egyelőre még próbáljunk arra koncentrálni, hogy van még egy teljes éjszaka a Szigetből, amikor még érdemes megtenni mindent, amit eddig nem sikerült.

kep3

Például végre egyszer nem kiverni a sört a kezemből. Kérlek, legalább ma este hagyjatok fel ezzel. Vigyázzatok rám, magatokra és egymásra is.