A Bibiológián járt a Fesztiválember

 

A Sziget Fesztivál Ambulanciája számtalan érdekes embert lát el, de a fesztivál 3. napjának délelőttjén egy igazán érdekes ember jelent meg a First Aid tábla mellett, a fesztiválember, Roger Van Loon.

Szerencsére kisebb lábsérüléssel toppant be és a koncertes tombolás sarát lemosva lábáról, helyet foglalt a betegváróban. Közben kérdeztünk róla, az életéről és a fesztiválörületről.

1kép
Ambuláns lap neki is jár

Miközben töltötte a magára vonatkozó adatokat, boldogan elárulta nekünk első fesztivál látogatásának okát:
“Hét éve Murphy törvény nagyon igaz volt az életemre. Pár hét alatt elvesztettem az állásom, elhagyott a feleségem és össze is törtem a kocsimat.”

Ennek hatására elment az első fesztiváljára, a hangulat magával ragadta, innen nem volt megállás.

2kép

Az első fesztivál szalag 

Idén a Sziget Fesztivál a 14. fesztiválja és szerintem a bejáratnál a jegyellenőrök már csak bólintanak neki, hogy fáradjon be. Testén nagyjából 150 karszalag található (csuklóin, felkarján, bokáján) és ezen kívül is pár egyszerű cipőfüzőn tart olyanokat amelyek a folyamatos tánc közben elkoptak és elszakadtak.

(csuklók és felkarok)

Kiváncsiságunknak eleget téve mesélt fesziváljairól. A média stáb egy tagának egyszerűen azt válaszolta “Melyik a kedvenc fesztiválod”, hogy “Már vártam ezt a kérdést. Természetesen a Sziget, nagyon változatos és színes ez a fesztivál, olyan ami máshol nincsen. Itt nem olyan emberek vannak akik vesznek 2000 euróért egy pezsgőt és azt egyik koncerten gicsből a közönségben szétfröcskölik.”

7kép

A mese nem maradhat ki

Adatlapjának kitöltése után azonnal egy nővér és egy orvos bekísérte a Bibiológiára, hogy ellássák a lábán keletkezett kisebb vágást.

8kép

A jobb lábam

Beülve a székbe orvosaink azonnal a sebbel kezdek foglalkozni, de Roger teljesen nyugodtan mondta, hogy “A fájdalom csak a fejben létezik”.

9kép

Rutin munka

Természetesen mesélt továbbra is magáról. “Két év után megkeresett egy férfi, hogy mi lenne ha megjelennék az interneten. Nyugodtan igent mondtam, de arra nem számítottam, hogy ennyien követni fognak. Van már a Wikipédián saját oldalam, illetve a Facebookon is negyedszázezren követnek.”

Facebookon itt találjátok: https://www.facebook.com/pages/crazy-festivaldude-met-de-regenboogtrui-en-de-tientallen-festivalbandjes/105850018476?ref=mf

És Wikipédián itt: http://nl.wikipedia.org/wiki/Roger_Van_Loon

10kép

Így táncolhatok majd?

Miután a fedőkötés is rákerült a lábára, az orvossal közösen elkezdték kitalálni a megoldást az így kialakult problémára, hogyan tud tovább nyugodtan fesztiválozni.

11kép

Hogyan tovább?

Az orvos javasolta, hogy vigyázzon a sebre, nehogy újra saras legyen. A végső megállapodás a zárt cipő lett.

12kép 13kép

A közös kép nem maradhat ki

Az Ambulanciát boldogan hagyta el és újra be is vetette magát a következő koncert tömegébe. Köszönjük neki a riportot és jobbulást kívánunk!

14kép 15kép

Újra lábon

 

Máté Gergely