Biztonságos bulizás a VOLT-on és a Balaton Soundon is (Exkluzív videóval)

 

 

 

Segítség a segítségnek – az Amway második éve támogatja a Helperek Egyesületét

 

Szabadság, gondtalan, önfeledt szórakozás – a fesztiválozás kulcsszavai. Jó esetben így érzi magát mindenki a szabadtéri bulikon, de még a legjobban szervezett eseményeken is előfordulhatnak kisebb-nagyobb balesetek. Legyen az napszúrás vagy bokaficam, meghűlés, netán komolyabb baj, a Helperek Egyesület mindenhol ott van. Az egyesület önzetlen munkájához már második éve járul hozzá az Amway.

 

Segítséget legjobb a szakértőktől kérni, ha van rá lehetőség. Van! A fesztiválszezon önkéntes segítői, helperei szakszerű ellátást biztosítanak a baleseteknél, ezt érdemes megjegyezni, akár szülőknek, akár elsőbálozó és régi motoros fesztiválozónak is. A Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesületének figyelmeztető számai az idei, eddig lezajlott fesztiválok kapcsán: 200 ellátás a VOLT Fesztiválon, 450 eset a Balaton Soundon. Az Amway Hungária az egészségügyi munkavégzéshez szükséges eszközökkel – tisztítószerek, nedves törlőkendők, fogkrémek, fogkefék, illetve BodyKey szeletek és kávé – járult hozzá az egyesület sikeréhez.

Bevetésen a Helperek, az Amway támogatásával

150 önkéntes volt a VOLT-on

Átlagosan napi 200 esetet láttak el a 2014-es VOLT Fesztiválon a Helperek, összesen 150 önkéntes. A soproni fesztiválon leginkább boka- és térdsérülésekkel fordultak segítséghez, de többen csípésekre panaszkodtak, illetve előfordultak megfázással, valamint hasmenéssel járó megbetegedések is.

 

210-en segítettek a Balaton Soundon

Zamárdiban is hasonló egészségügyi gondokkal fordultak a Helperekhez a fesztiválozók, átlagosan napi 450 esetben. A leggyakoribb problémák az apróbb lábsérülések, gyomorrontások, túlzott napozás miatti bajok voltak. Életveszélyes sérülés ellátására is sor került sajnos a Balaton Soundon: a július 14-ei vonatgázolásos balesethez is elsőként értek ki a Helperek orvosai, és adták át később az OMSZ-nek az ellátott beteget, akinek életét szerencsére sikerült megmenteni.

 

A Helperek Egyesület a 2014-es Sziget Fesztiválon is megtalálható lesz – az Óbudai-szigetre több mint 400 önkéntest mozgósítanak minden évben. Az egyesület munkáját az Amway már második éve támogatja. Az Amway nedves törlőkendői a fertőzések megelőzéséhez, tisztítószerei az eszközök és a felületek tisztántartásához járultak hozzá, kávéik és BodyKey szeleteik a 8, 10, 12 órás műszakokat végző önkéntesek munkáját segítették.

 

A Helperekről

A Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete teljes körű egészségügyi biztosítást nyújt a különböző zenei- és sportrendezvényeken, mint például a VOLT-on és a Szigeten. Mentési és biztosítási rendszerük többlépcsős: specifikusan oktatott járőrök nonstop figyelik a szórakozó közönséget, emellett napi 24 órás orvosi, ápolói ügyelet, valamint mentőőrség áll a fesztiválozók rendelkezésére. Továbbá drogprevenciós sátrat működtet az egyesület, ahol a fesztiválokon gyakori kábítószerproblémák megvitatásán túl szakképzett pszichológusok és kortárssegítők várják a lelki gondokkal hozzájuk fordulókat, az események minden napján, éjjel-nappal.

Az Amway-ről  

Az Amway (amway.com) világszerte a közvetlen értékesítési iparág egyik vezető vállalata. Az 1959-ben az egyesült államokbeli Adában alapított és jelenleg is ottani székhellyel működő Amway több mint nyolcvan országban kínál fogyasztóknak szánt termékeket és üzleti lehetőséget. Az Amway legnépszerűbb márkái a NUTRILITE® vitaminok, ásványi anyagok és étrend-kiegészítők, az ARTISTRY® bőrápolók és dekorkozmetikumok, valamint az eSpring® víztisztító rendszerek. A legutóbbi pénzügyi évben az Amway vállalatcsoport éves árbevétele 10,9 milliárd dollár volt. További információk: www.amway.hu