Véget ért a Sound

Július 14-én, vasárnap véget ért a 2014-es MasterCard Balaton Sound. Az utolsó este is tartogatott még meglepetéseket a Helperek számára, akik azóta már otthon pihennek.

Két hosszú hét után a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesületének tagjai most otthon pihennek a fesztiválok közötti szünetben. Július első hetében a Volt Fesztiválon, második hetében pedig a Balaton Soundon szolgáltak a Helperek, és velük együtt az egyesület több divíziója is: a tolmácsok, a masszőrök, a pszichológusok, az ambulancia orvosai és nővérei, a vezetőség, a konyhások, a technikai csapat, a média stáb.

Természetesen a Sound utolsó estéje is eseménydús volt a járőrök számára. A fináléra, ami Armin Van Buuren volt, rengetegen voltak kíváncsiak, bár így is sokan hagyták már el a helyszínt a rossz idő miatt a délutáni órákban. A csúszós talaj és a sok ember miatt a kétórás show alatt fokozottan nagy volt a balesetveszély, így a helpereknek is jobban oda kellett figyelniük.

Az idei Balaton Sound viharosan kezdődött, és így is ért véget. Vasárnap délután ugyanis a másfél napos strandidő után megint leszakadt az ég, magával hozva a már jól ismert hatalmas sártengert. A Balaton partja ismét úszott. A pocsolyák – ha ez lehetséges – még nagyobbak lettek, mint ezelőtt voltak, így most már egy-egy helyen a gumicsizmák pereméig is ért akár a víz (és a sár).

De ez már nem volt meglepő a fesztiválozók számára: elővették ismét a gumicsizmát és az esőkabátot és indultak is az esti bulira. A sárban való csúszkálásnak persze megint meg lett az eredménye. A Helpereink többek közt találtak egy nyílt bokatöréses esetet is. Sajnos az este folyamán több intubálásra is sor került, illetve a fesztiválon szokásossá vált sétaterápiát is sikeresen alkalmazták járőreink, azonban volt, aki így is az ambulancián végezte a túlzott alkoholfogyasztás miatt.

A hétfő délelőtt pedig a csomagolásról és a bontásról szólt. Helpereink összepakolták sátraikat, bőröndjeiket, utána pedig segédkeztek a divíziók területeinek lebontásában is. Ezután nagy részük vonattal elindult hazafelé pihenni, azonban sokan maradtak még, és segédkeztek a kipakolásban is. Délutánra az Egyesület székhelyére érkeztek autóink, amelyből több segítőkész fiatal rámolta ki a divíziók bútorait, használati tárgyait.

Ma már otthon pihennek Helpereink, a következő állomásig: vagyis augusztus elejéig, a Sziget Fesztiválig!

Karácsony Szilvia