Renault és a Helperek

 

Június 26-án ismét egy adományt vehetett át Kupsza Péter, a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesületének alelnöke, ezúttal a Renault Hungária Kft.  két Dacia Logan MCV típusú autóját a Renault Dél-Pest kereskedésben. A két gépjármű az idén nyáron is a fesztiválokra szállítja a Helperek felszereléseit.

A Renault az Amway-hez és a MOHAnet-hez hasonlóan, szintén az önkéntes segítők külső kommunikációért felelős egyesületi tagján keresztül került kapcsolatba a Helperek Egyesületével. Mára már ez a barátság szorosabbá vált, így a támogatás formája is megváltozott, hivatalossá vált. A támogatás úgy indult, hogy Berta István mesélt Kismartoni Péternek, a Renault Magyarország Kft. kommunikációs igazgatójának a Helperek munkásságáról. Az idei évben azonban megpróbálták hivatalossá tenni a kapcsolatot, megmutatni, hogy a Dacia hogy segíti az embereket. Ez egyrészt egybeesik a Renault-nak a nagyvállalati politikájával, másrészt úgy érezték, hogy ez egy jó ügy, a Dacia autói pedig alkalmasak a Helperek munkáját segíteni.

 

A Renault tavaly is támogatta már az egyesületet, idén azonban ez a támogatás hivatalosabbá vált, ugyanis mindkét Daciat felmatricázták a Helperek Egyesületének logójával. Ez pedig mindkét félnek előnyös. Egyrészt megmutatja, hogy a Dacia mára már egy olyan márkává vált, amely képes egy karitatív, szociális tevékenységet végző egyesületet támogatni. Másrészt, a Helperek részéről pedig megtisztelő, hogy a Renault nyitott a tevékenységükre. Kupsza Péter, az egyesület alelnöke szerint pedig fontos, hogy idén nyáron immáron az országutakon is bárki találkozhat a Helperek logójával, és ez egy jóleső érzéssel tölti el, hogy ez a cég és ez a szervezet van olyan jó kapcsolatban, hogy egymást képviseljék.

 

Kismartoni Péter továbbá elmondta, hogy ezt a hasznos és fontos tevékenységet, amelyet a Helperek folytatnak, a jövőben is szeretné támogatni a Renault, így ők jövő nyáron is nyitottak az együttműködésre. Az önkéntességet amúgy is fontosnak tartják a cégnél, főként azt, hogy fiatalokat neveljenek rá. A Helperek Egyesülete is szeretné, ha a továbbiakban is jó kapcsolatot tudnának ápolni a Renault-val.

 

A két Dacia Logan MCV kiválasztása során több szempontot is figyelembe vettek: hogy milyen célokat kell szolgálnia az autónak, a csomagtér tágasságát, az utastér kialakítását, de odafigyeltek arra is, hogy a kiválasztott autók mindenképp gazdaságosak legyenek. A Helperek számára a két autó óriási segítség: a logisztikájuk rendkívül összetett, ugyanis nagyon sok embert, az ő csomagjaikat, valamint rengeteg felszerelést kell leszállítaniuk egy-egy fesztiválterületre. Az egyesület a kisfesztiválokon százötven-százhetven emberrel dolgozik, de a Szigeten például ez a szám négyszázra rúg. Sok embert kell megmozgatniuk szerte az országban, ami többek között a Renaultnak köszönhetően immáron két éve könnyebbé vált.

 

Azt is fontos szem előtt tartani, hogy mindenféle adománnyal, mellyel az Egyesületet támogatják, végső soron a szórakozni induló fiatalokat támogatják, hiszen a Helperek munkája őértük, és a gondtalan szórakozásért van.

 

A Helperek ezúton is köszönik támogatóik segítségét!
Renault Magyarország, Amway Hungaria, MOHAnet, Canon, Camera Kft., Coca Cola, Acer, Toshiba, ISAW, P1, Nivea, IneTrack, Evolveo, AEE, Ford Magyarország, …

 

Karácsony Szilvia