Az Amway és a Helperek

 

 

 

Június 24-én Kupsza Péter, a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesületének alelnöke jelentős adományt vett át, melyet az Amway ajánlott fel a Helpereknek.

 

 

Ez az adomány mindkét félnek jelentős. Az Amway fontos célkitűzésének tartja a közhasznú egyesületek támogatását, míg a Helperek Egyesületének pedig mindig öröm és megtiszteltetés, ha egy cég úgy dönt, hogy támogatja, és ezzel segíti a Helperek munkáját. Az adományt Törőcsik Dalma, az Amway vállalati kapcsolatokért felelős vezetője adta át Kupsza Péternek, a Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete  alelnökének.

 

Az Amway fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, épp ezért évek óta támogatják az Unicef munkáját, illetve a SOTE I-es számú gyermekklinikáját, valamint természetesen a Helperek Egyesületét. Törőcsik Dalma külön kiemelte, hogy fontosnak tartják a Járőrök munkáját, különösen azért, hiszen a gimnáziumokban immár követelménnyé vált ötven óra közhasznú munkát itt igazán hasznosan tölthetik el a diákok, hétről hétre újabb ismeretekkel gazdagodva például az elsősegélynyújtásról, az újraélesztésről, vagy akár a drogokról.

 

Az Amway termékekkel támogatja a Helpereket, tisztító és mosószerekkel, kávéval és még sok egyébbel. Kupsza Péter elmondta nekünk, hogy többek között ezt a kávét issza az Egyesület a Fesztiválokon, ezek a törlőkendők kerülnek a Helperek táskájába, hogy elkerüljék a fertőzéseket, de az eszközök és felületek tisztántartását is az Amway termékeivel végzik. Három fesztivált támogatnak száz-százezer forintnyi adománnyal: a Volt Fesztivált, a Balaton Soundot és a Sziget Fesztivált.

 

A támogatás mértéke tavalyhoz képest jelentősen megnőtt, szerencsére a munkakapcsolaton kívül baráti viszony is kialakult az Amway képviselői és a Helperek között. A Helperek Egyesület egy önkéntes egyesület, ami annyit jelent, hogy semmiféle állami támogatást nem kapnak, viszont akármilyen cégnek, illetve magánszemélynek a támogatását szívesen fogadják és hálásak érte. Az Amwaynek külön köszöni az Egyesület a második éve tartó folyamatos támogatást, nagyon hálásak érte.

 

Mindkét oldal reméli, hogy ez a kapcsolat a jövőben is megmarad, illetve még ennél is szorosabbá válik. Törőcsik Dalmával és Kupsza Péterrel interjú is készült, hamarosan videó formájában azt is megtekinthetitek, illetve érkeznek a képek is az adomány átadásáról.

Karácsony Szilvia