Ezúttal is hoztunk képeket a Gyerekszigetről (1.)

Ha Gyereksziget, akkor természetesen mi is ott vagyunk és képekben számolunk be az eseményekről.
Nézzétek meg Máté Gergely fotósorozatát, majd olvassátok el Karácsony Szilvia beszámolóját!

 

 

Gyerekeké a Sziget

Hogy mi?? Na, nem maga a fesztivál, hanem csak az Óbudai Hajógyári-sziget, ugyanis 2014 júniusában ismét a legkisebbek vehetik birtokba a területet. Tavaly az árvíz miatt máshol rendezték meg a már hagyományossá vált Generali Gyerek Szigetet, idén azonban ismét régi helyén kapott otthont a rendezvény.

A nagy terület hatalmas lehetőséget nyújt. Harminchat standdal és jó pár vendéglátó egységgel, sőt ingyenes kerékpármegőrzővel várják az érdeklődő családokat. A gyerekek rengeteg érdekesebbnél érdekesebb programon vehetnek részt: a legbátrabbak például leugorhatnak egy nagy vasszerkezetről, hogy aztán egy hatalmas felfújt párnára érkezzenek. Ez a gyerekek mellett a szülőket is vonzotta, ott létünkkor épp egy anyuka ugrott.

De emellett a Rippel Brothers bemutatóján belül akár ki lehet próbálni a trambulint, a hatalmas gumiszőnyeget, amin artista növendékek segítenek a gyerekeknek, de a Tisut, más néven a függöny akrobatikát is.

Aki pedig békésebb programra vágyott, az ezen a hétvégén nyugodtan beülhetett a Bohóctanya-Poronty Cirkusz bemutatójára, vagy akár az Állatsimogató édes állatait is meglátogathatta. Természetesen idén is rengeteg kézműves feladat várta a gyerekeket (pl.Színes Falu), sőt akár érdekes és agyfejlesztő játékokat is kipróbálhatnak a Játékforrás Élménykuckó jóvoltából.

De a már ismert programnevek is képviseltették magukat: többek közt a Láthatatlan Kiállítás, a Csodák Palotája és a Tropicarium is készült egy-egy külön sátorral.

Ezeken kívül pedig egy komplett kis vidámpark is a családok szolgálatában áll hétről hétre a legnépszerűbb játékokkal, mint amilyen a hullámvasút, a dodgem, illetve a szimulátor is.

Az idei Generali Gyerek Sziget is rengeteg lehetőséget tartogat tehát kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak is. A programok mellett pedig rengeteg hasznos dologgal is készültek a szervezők: ingyenes a parkolási lehetőség, a 226-os busz egészen a Sziget területéig elmegy, ingyenes a kerékpármegőrző, mint ahogy azt már korábban említettem, valamint a bejáratnál elhelyezett információs pultnál a kis térképek mellett még egy érdekességgel tudnak szolgálni: az ingyenes gyerek-azonosító matricákkal. Elsőre ránézve egy-két kis lurkóra nem is igazán értettem, de aztán világossá vált: a kicsiknek a hátán egy a saját nevükkel és a szülők telefonszámával ellátott kis matrica van, hogy ha esetleg elkóborolnának egy pillanatra, akkor se történjen semmi gond. Nagy ötlet!

Természetesen ez a Sziget sem lenne igazi Sziget, Helperek nélkül. Járőreink minden héten szombat-vasárnap hat-hat fővel figyelnek a szigetező gyerkőcökre, és az összes létező horzsolásra és mindenféle sebre osztják a ragtapaszokat.

Karácsony Szilvia