Horror a 4. napon (Fotókkal)

Március 29-én szombaton ismét Helper képzés volt a Fogas házban. Negyedik alkalommal folytatódott az oktatás, melyen ezúttal a traumákról, a sebekről, törésekről, vérzésekről volt szó.

 

Mint ahogy az már kezd megszokottá válni, március 29-én szombaton is összegyűltek a Helperek a Fogas Házban, hogy tanuljanak valami újdonságot, aminek hasznát vehetik a fesztivál szezonban.

A mostani előadást Kupsza Péter ’Kupicza’ tartotta, az eheti anyag a traumák voltak: a vérzések, sebek, törések. Nem kis gyomor kellett ehhez az órához! Kupicza rengeteg történettel segítette elő a jókedvet és a könnyebb tanulást a járőrök számára.

A negyedik képzés is különleges volt, a jó hangulatot ugyanis Sitgan Pali, a Pozitív zenekar frontembere alapozta meg az oktatásra, az óra előtt egy rövid stand upot adott előadott a helpereknek zenekaruk saját történeteivel, melyből kiderült, mennyire fontos a helperek (lélek)jelenléte a fesztiválokon.

Ezután pedig a véres részletek következtek. Kupicza rettegett történetei közben a helperek a kivetítőn szemléltető anyagként pár képet is láthattak a ficamokról, rándulásokról, törésekről, sőt nyílt törésekről. Egy leendő helper lány pedig eközben rosszul lett és elájult. Természetesen a segítség gyorsan és szakszerűen érkezett, így nem lett semmi komolyabb gond.

Ezúttal is rengeteg érdekes és hasznos információt tanultak a Helperek. Néhány ízelítő: vérzések, törések és sebek fajtái, ezek fertőtlenítése, a csontrendszer, mi az a zöldgally törés, fertőzéskapu és így tovább.
Sajnos azonban idénre lezárult a helper képzésre való jelentkezési időszak. Viszont helperes híreinkkel, képeinkkel minden héten jelentkezünk, úgyhogy aki kíváncsi a helperekre, elég ha minket követ!

Karácsony Szilvia